האיברים המצויים בבטננו עומדים במקומם הודות לרקמת דופן הבטן, אך כאשר עלול להיווצר מצב בו יהיה אזור מסוים חלש בהשוואה לאזורים אחרים או אף קרוע, ובמצב זה, הבקע עלול להתפתח ולגרום להבלטתם של אברי הבטן השונים.
כל מה שצריך לדעת על ניתוחי בקע, כאן לפניכם
אבחון בקע
אבחון בקע נעשה על ידי בדיקה גופנית בה יבקש הרופא מהמטופל לבצע פעולות שונות המסייעות להעלאת לחץ חלל הבטן, כגון על ידי שיעול. בד בבד, הרופא ימשש אזורים שונים בהם בקעים עלולים להופיע.
ישנם שני סוגי בקעים, בקע כלוא ובקע שאינו כלוא. כאשר הבקע כלוא, יש לקבל ייעוץ רפואי בהקדם, ובמקרי בקע מסוג זה ניתוח הוא אופציה הקיימת, בהשוואה לבקע שאינו כלוא. עם זאת, יש לציין כי גם בקע שאינו כלוא עלול להפוך לבקע כלוא, וכאשר מופיעים כאבים חדשים שלא הופיעו קודם יש לגשת לבדיקת רופא חוזרת בכדי לשלול את מעברו של הבקע למצב בקע כלוא.
מלבד אבחנה באמצעות בדיקה גופנית, ניתן לאבחן מצבי בקע גם על ידי אולטרסאונד, הדמיה ולעיתים רחוקות גם באמצעות ct. בדיקות אלה אינן תדירות כבדיקה הגופנית, אך כאשר מתעוררת היא ודאות באשר לאבחנה, ניתן להשתמש גם בהן.
ניתוחי בקע- סוגים
את ניתוחי הבקע ניתן לבצע באחת משני השיטות הקיימות: השיטה הפתוחה, או השיטה הלפרוסקופית. הקביעה באשר לסוג הניתוח תלויה בגודלו של הבקע, מיקום הופעתו, מספר הטיפולים שעבר או שאינו עבר, האם קיים בקע אחד או יותר ובמצב הבריאותי הכללי של האדם.
ניתוח בקע פתוח
ניתוח בקע בשיטה הפתוחה כרוך בביצוע חתך זעיר באזור הופעת הבקע ובבחינת שק הבקע. כאשר שק הבקע שלם, הרופא המטפל יוכל להחזירו אל תוך חלל הבטן, אך אם מתעורר חשד לפגיעה או נמק, כריתת הרקמה הנגועה עשויה להוות פתרון. לאחר מכן, יתפור הרופא את הרקמות של דופן הבטן ולעיתים גם יוסיף רשת מיוחדת לצורך חיזוק הדופן למען צמצום הסיכויים להופעתו של בקע חוזר.
ניתוח בקע בגישה הלפרוסקופית
ניתוח בקע בגישה זו כרוך בביצוע כמה חתכים בדופן הבטן, דרכם יכניס הרופא מכשור ה'מתעד' את המתרחש בפנים. בשלב שלאחר מכן יוכנס גז אל תוך חלל הבטן כדי להוביל לניפוח החלל ולמתן אפשרות עבודה מיטבית. בתום הניתוח הרופא יתפור את החתכים ויניח בנוסף רשת חיזוק, במקרה הצורך. ד"ר אלדד פובזנר הוא מומחה בעל שם לניתוחי בקע על סוגיהם השונים. לקוחות רבים טופלו במרפאתו וזכו למקסימום מקצועיות לצד יחס אישי, ומה איתכם?